Cover

GALEB Šabac, jedan od lidera u oblasti preduzetništva na našim prostorima, 1989. godine se registruje kao prvo privatno preduzeće u bivšoj SFRJ a osnovana je 1. aprila 1977. godine, najpre kao zanatska radionica iz oblasti elektrotehnike i elektronike. Tokom skoro pet decenija uspešnog i dinamičnog razvoja, stalno smo osvajali nove oblasti poslovanja. Od lidera u oblasti proizvodnje, prodaje i servisiranja električnih alata kao i opreme za industriju a zahvaljujući dugoj tradiciji u oblasti elektronike, postali smo najveći srpski proizvođač i izvoznik fiskalnih uređaja i terminala za daljinsko očitavanje podataka iz fiskalnih uređaja, signalnih sistema za železnicu, GPS sistema, prerade metala, metalne ambalaže, proizvodnje sigurnosnih sefova, metalne galanterije i kontejnera za specijalne namene kao i izrade čeličnih konstrukcija. Dostizanje ove pozicije omogućilo je oko 500 zaposlenih, mreža od sedam sopstvenih preduzeća u zemlji i više od 200 ovlašćenih servisera i distributera. Dosadašnjim poslovanjem, Kompanija je u potpunosti opravdala svoj korporativni slogan “Galeb – Partner najboljima”, a na nama je da svoje znanje, snagu i želju uložimo kako bi se zadržali na tom putu.

Radoslav Veselinović, osnivač kompanije GALEB

Radoslav 450px
  • 1970. počinje da radi u Šapcu
  • 1971. otvara zanatsku radnju za popravku elektrotehničkih uređaja u Koceljevi
  • 1977. prelazi u Šabac i otvara servis za remont elektrotehničkih uređaja i opreme koji 1. aprila 1989. godine prerasta u prvo privatno preduzeće (Galeb Šabac) u bivšoj Jugoslaviji
  • 1986-2018 – član UO Privredne komore Jugoslavije, odnosno, Srbije
  • Od 1986 – 1998. je predsednik Udruženja privrednika Mačvanskog okruga
  • 1993. i 2000. bio je narodni poslanik u sazivima Skupštine Srbije
  • Od 2000-2004. predsednik je Privredne komore Srbije
  • 2001-2004 – predsednik UO JUBMES banke
  • 2003. bio je predsednik Asocijacija Balkanskih komora
  • Od 2006. predsednik Unije poslodavaca Šapca

Inventivno i vizionarsko upravljanje je kao rezultat imalo uspešnu kompaniju u stalnom usponu. Za 50 godina rada dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja. Radoslav Veselinović danas savetuje novu, mladu postavu menadžera koja vodi “Galeb”. Stremeći ka daljem razvoju i liderstvu, došlo je i do promena u vlasničkoj strukturi kompanije – na red je došla druga generacija Veselinovića.

Nataša (Veselinović) Marković‚ generalni direktor “Galeb”-a

Rođena 1980. godine u Šapcu Natasa 450pxgde je završila osnovnu i srednju Ekonomsku školu. Aktivno se bavila rukometom i atletikom. Diplomirala je na Univerzitetu ,,John Cabot,, u Rimu iz oblasti poslovne administracije i informatike. Postdiplomske  magistarske studije je završila na zajedničkom studijskom programu  Fakulteta Tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu i ,,United Business Institutes,, iz Brisela iz oblasti ,,Project Management & Corporate Intelligence,, i stekla prestižno specijalističko akademsku titulu MBA. Od početka svoje profesionalne karijere radi u kompaniji Galeb. Nataša je danas suvlasnica, član Borda direktora i generalni direktor Kompanije.

Aleksandra (Veselinović) Jović, član Borda direktora

Rođena 1988. godine u Šapcu.
AleksandraZavršila je Gimnaziju „Miloš Crnjanski“ u Beogradu i to treći i četvrti razred za samo godinu dana.
Dobitnik je diplome „Vuk Karadžić“ kao đak generacije.
Završila je Ekonomski fakultet “Universita Commerciale Luigi Bocconi” u Milanu.
Nakon završetka školovanja zaposlila se u porodičnoj kompaniji „Galeb“. Uporedo sa poslom, završila je i MBA studije na “Cotrugli” regionalnom fakultetu.
Aleksandra je danas suvlasnica kompanije i član Borda direktora.

Janko Veselinović, član Borda direktora

Rođen 1999. godine u Šapcu.janko2
Ime je dobio po dalekom pretku Janku Veselinoviću. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom gradu kao učenik generacije i nosilac diplome „Vuk Karadžić“.
Danas je uspešan student Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.
Janko je danas suvlasnik kompanije i član Borda direktora.