header

Zaključenje ugovora između „Galeb Metal Pack“-a i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)

Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora

Preduzeću „Galeb Metal Pack“, koje posluje u sastavu Kompanije „Galeb Group“, odobren je aranžman od strane Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od četiri miliona evra.

Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora

Liderska pozicija „Galeb Metal Pack“-a na tržištu jugoistočne Evrope, poslovni rezultati, kao i strateška projekcija daljeg razvoja ove fabrike do 2014. godine su, nakon detaljne analize od strane stručnjaka angažovanih od strane EBRD-a i „Galeb Group“-a, ponajviše konslutantske kuće „Sinteza  Advisory“, dobili potvrdu.

Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora

Aranžman sa EBRD-ijem vredan je četiri miliona evra, „Galeb Metal Pack“ će biti dokapitalizovan jer će strateški partner steći 10 odsto udela u ukupnom kapitalu. Novac će biti upotrebljen za kupovinu nove opreme za proizvodnju zatvarača, izgradnju novog skladišta, dok će jedan deo kredita biti plasiran u obrtna sredstva preduzeća.

Zahvaljujući ovoj smeloj viziji menadžmenta, i uz podršku ključnih dobavljača, najpre, U.S. Steela, za prvih devet meseci rada, već je premašen prošlogodišnji obim prodaje, a izvoz je u stalnom rastu i do kraja godine će biti duplo veći u odnosu na prošlogodišnji. Ovaj podatak ohrabruje rukovodstvo „Galeb Group“-a na putu do konačnog cilja.

Dolazak EBRD u Šabac ima višestruki značaj, kako za „Galeb Group“, tako i za kompletnu lokalnu zajednicu, pa stoga menadžment šabačke Kompanije izražava zadovoljstvo ovom činjenicom, uz očekivanje da je ovo samo prvi korak u dugoročnoj strateškoj saradnji sa EBRD, a želja je da se ona proširi i na ostale profitabilne kompanije u sistemu.

Galeb Logo
The Canmaker
BRC / Iop (British Retail Certificate in Packaging)
MetalPack | Galeb